Vocabulary Exercises

Nouns

Choose the Right Answer from the Four Options:

1. My father’s sister is my _______.

  • aunt
  • uncle
  • sister
  • brother

2. The young of a tiger is called a _______.

  • cub
  • calf
  • chick
  • puppy

3. Please put the ice-cream into the _______.

  • oven
  • stove
  • television
  • refrigerator

4. He drives a _______ to work.

  • car
  • bicycle
  • ferry
  • motorcycle

5. I had a slice of _______ and a glass of milk for breakfast.

  • rice
  • noodles
  • bread
  • porridge

6. The young of a kangaroo is called a _______.

  • cub
  • calf
  • joey
  • kitten

7. On Sundays, Siti and her friends usually go ________ at the bowling alley.

  • bowling
  • kite-flying
  • cycling
  • archery

8. Izam is going to watch his favourite programme on ________.

  • radio
  • stove
  • television
  • cassette player

9. The ______ is eating some vegetables outside my house.

  • rabbit
  • hamster
  • snake
  • monkey

10. My father likes to eat an _______ after dinner.

  • apple
  • oranges
  • banana
  • mangoes

11. Uncle Lim is a ___________ as he flies the aeroplane.

  • engineer
  • pilot
  • mechanic
  • watchman

12. Uncle Lim is a ___________ as he flies the aeroplane. There is a new bus ________ at Jalan Gopeng.

  • tunnel
  • hangar
  • terminal
  • warehouse

13. He uses a pair of ______ to trim the bushes along the fence.

  • shears
  • spectacles
  • scissors
  • binoculars

14. Malik is a good ______.He plays the piano well.

  • pianist
  • violinist
  • guitarist
  • drummer

15. Puan Maria always drinks a glass of ______ for breakfast.

  • soup
  • cereal
  • fruit
  • juice

16. The woman is wearing a pink blouse and a black __________.

  • tie
  • T-shirt
  • skirt
  • pants

17. The volunteers distributed some _______ to the flood victims. A boxes C food B stationery D shoes

  • boxes
  • stationery
  • food
  • shoes

18. The footballer kicked the ball into the ________ .

  • basket
  • goal
  • hole
  • net

19. The man wanted to know the time but he did not have a ______.

  • compass
  • map
  • watch
  • atlas

20. The trekkers did not see a ______ hiding behind the bushes.

  • tiger
  • chicken
  • buffalo
  • kangaroo

Correct Answers

  1. 1. Your Answer: 123
    Correct Answer: aunt (Option 1)
  2. 2. Your Answer: 123
    Correct Answer: cub (Option 1)
  3. 3. Your Answer: 123
    Correct Answer: refrigerator (Option 4)
  4. 4. Your Answer: 123
    Correct Answer: car (Option 1)
  5. 5. Your Answer: 123
    Correct Answer: bread (Option 3)
  6. 6. Your Answer: 123
    Correct Answer: joey (Option 3)
  7. 7. Your Answer: 123
    Correct Answer: bowling (Option 1)
  8. 8. Your Answer: 123
    Correct Answer: television (Option 3)
  9. 9. Your Answer: 123
    Correct Answer: rabbit (Option 1)
  10. 10. Your Answer: 123
    Correct Answer: apple (Option 1)
  11. 11. Your Answer: 123
    Correct Answer: pilot (Option 2)
  12. 12. Your Answer: 123
    Correct Answer: terminal (Option 3)
  13. 13. Your Answer: 123
    Correct Answer: shears (Option 1)
  14. 14. Your Answer: 123
    Correct Answer: pianist (Option 1)
  15. 15. Your Answer: 123
    Correct Answer: juice (Option 4)
  16. 16. Your Answer: 123
    Correct Answer: pants (Option 4)
  17. 17. Your Answer: 123
    Correct Answer: boxes (Option 1)
  18. 18. Your Answer: 123
    Correct Answer: goal (Option 2)
  19. 19. Your Answer: 123
    Correct Answer: watch (Option 3)
  20. 20. Your Answer: 123
    Correct Answer: tiger (Option 1)

Posted By: Mr. Ganesan Veerappan Category: Vocabulary

English Teacher Website

About Mr. Ganesan Veerappan

Mr. GanesanVeerappan is an English Language teacher with a teaching diploma from TuankuBainun Teacher’s Training College, Pulau Pinang, Pinang, Malaysia (2000). He also holds a degree in TESL from IPG Campus Tun Hussein Onn, Batu Pahat, Malaysia (2011).
He is currently teaching   in SJKT Ldg Sg Muar, Segamat, Johor, Malaysia Primary School. He is also involved in preparing modules and exam questions at  the state and district levels.

Sign Up For Our Newsletter

Back To Top